In clasa a noua cateva din fetele din grupa de grafica deja aveau expozitii personale in Bucuresti si Sibiu. Au urmat apoi zeci de expozitii de grafica, gravura, ingeri, materialitati, etc. Din pacate, Sibiul nu are facultate de arte, iar cei mai buni tineri artisti sibieni vor lua drumul Clujului, Timisoarei sau Bucurestiului: Avem doar facultate de restaurare conservare si design, dar pe noi, grupa de grafica, nu ne ajuta cu nimic aceste specializari. Inca nu stim spre ce o sa ne orientam, dar cu siguranta vom pleca din oras, conchide Teodora Grapa. Din grupa de grafica, din cei unsprezece elevi, doar doua fete se gandesc sa nu continue cu o facultate de arta. Vor sa aleaga facultatea de medicina, sa ajute oamenii, altfel decat prin emotia artei: Arta va ramane intotdeana pasiunea numarul unu pentru noi, ne asigura Bogdana, una dintre eleve. Speram ca oamenii sa vada evolutia noastra de la o expozitie la alta, si sa ne aprecieze. Cu acest gand fiecare dintre cei unsprezece elevi asteapta ca destul de multi sibieni sa le viziteze expozitia si telefonul norocos, care le va aduce recunostinta pentru obiectele frumos lucrate.
Sex cu Femei
Noua generatie sibiana este extraordinara! La inceputul lunii iunie, filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor din Romania a acordat premii scriitorilor sibieni pentru anul editorial. Despre importanta acestor premii si culise din lumea artistilor sibieni vom afla din interviul cu presedintele Filialei Sibiu a USR, scriitorul Ioan Radu Vacarescu. „Sex cu femei” a luat anul acesta premiul „Cartea Anului” la USR Sibiu dar si alte premii nationale. Care sunt ingredientele de succes ale acestei carti? Este o carte valoroasa din punct de vedere literar, dar a avut si succes la public, succes datorat mai multor aspecte: inprimul rand este vorba de editura Tritonic, cea care a tiparit aceasta carte si care a reusit s-o distribuie foarte bine in tara, intr-o perioada in care distributia cartii sufera destul de mult. S-ar putea sa fie vorba si de titlu: Sex cu femei, dar culmea este ca aceasta carte nu are nimic de-a face cu sexul sau cu erotismul! Cei care au cumparat aceasta carte crezand ca este o carte cu astfel de aspecte, s-au inselat.
Sper ca au citit-o si acestia si si-au dat seama ca este o carte de tip jurnal liric, cu un titlu care pleaca de la o idee a regratului nostru prieten poet, Iustin Panta. Autorii, Adrian Suciu, care este membru in filiala noastra, originar din Bistrita si Stefan Doru Dancus care a locuit multi ani la Sibiu, fiind prieteni de-ai lui Panta, au preluat acest titlu si au scris anul trecut aceasta carte de rafinament literar. Sub ce forme este inspiratia scriitorilor sibieni? Sibiul este foarte cunoscut in momentul de fata, atat in tara cat si in strainatate, pentru „scoala de poezie”. Cred ca este destul daca amintesc faptul ca la Sibiu traieste cel mai mare poet roman in viata, Mircea Ivanescu, si el membru USR, l-as aminti si pe cel mai important scriitor de expresie germana din Romania de astazi, Joachim Wittstock, sau pe Dumitru Chioaru. De asemenea, exista o echipa importanta de critici istorici literari, membri ai USR.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)