Anticariatul Ambulant


În Europa, obiceiul de a se vinde carti pe strada exista de zeci de ani. În România, doar la Bucuresti, aceasta „moda” se mai bucura de un mare interes. Toata lumea a remarcat, daca a trecut prin fata Universitatii din capitala cum „cartea a iesit în strada” prin rafturi, pancarte si tarabe personalizate. În Sibiu, un singur si probabil ultim „mohican”, mai scoate cartile în strada si invita lumea astfel la culturalizare. Numele lui este L. K si alaturi de el si de povestile cu anotimpuri si carti vom sta timp de o pagina. În Sibiu exista noua librarii si doua anticariate. Printre aceste magazine livresti mai exista si un anticariat ambulant, situat de câtiva ani buni, în apropierea zidului Cazarmei 90, înaintea de trecerea de pietoni spre Teatrul National „Radu Stanca”. Lada metalica vopsita în verde, facuta la comanda special pentru a ascunde noaptea carti si a vinde pe ea ziua, apartine misteriosului sibian L. K. Are 56 de ani, a fost profesor, a fost sot, bibliotecar, membru în cenaclurile literare ale Sibiului în anii ‘70... Dar acum toate acestea sunt o amintire. Singura lui realitate si prietena este acum cartea.

Carte veche

De cele mai multe ori o vinde, pentru ca asa îsi câstiga el existenta. În anul 1990, L.K s-a trezit peste peste noapte fara casa, pentru ca imobilul în care locuia a fost retrocedat. Si pentru ca avea sute de carti valoroase, si anticariatul în care vindea nu mai mergea, a început sa vânda cartile în strada. Acum L.K. sta în chirie cu mama sa si singura lui ocupatie este, în continuare, sa fie anticar: „Muncesc precum un elefant...” marturiseste domnul cu par lung si blond. Nu se fac multi bani din carti, dar L.K nu le-a parasit niciodata, chiar daca „Trebuie sa dau 80 lei lunar la primarie taxa pentru ca vând pe domeniul public iar în unele luni nu fac atâtia bani”. Cartile pe care le vinde au preturi între 2 si 10 lei. Din rulajul cartilor, el face în medie, un procent de 30 %. Acasa, are mii de carti pe care nu le va mai putea scoate la vânzare. Sunt „expirate” sau deteriorate si singura lui sansa este sa scape pe rand de ele: „Pentru ca eu nu mai am forta fizica necesara, vin doi baieti si iau cam 200 kg de carti saptamânal sa le duca la maculatura”.

De unde va Aprovizionati cu Obiecte de Papetarie



Desi despre obiectele de papetarie nu se dezbate foarte mult, ele sunt esentiale intr-un birou. Fara ele nu se poate desfasura activitatea zilnica incepand cu simpla printare a unor documente si terminand cu si mai simpla lor indosariere sau capsare pentru a nu se pierde paginile componente. Pentru ca sunt obiecte utilizate zilnic acestea trebuie sa fie si de calitate, astfel incat sa va usureze treaba nu sa o ingreuneze datorita problemelor ce pot aparea din cauza unei calitati slabe. Calitatea produselor precum hartie A4, agende, dosare, post-ituri, bloc notes-uri va poate fi garantata de catre furnizorul de papetarie pe care il alegeti si pe care va bazati pentru a va dota cu tot ce trebuie biroul. Pentru a descoperi un bun furnizor in primul rad trebuie sa-i testati produsele sau cel putin sa le vedeti, asadar nu alegeti un furnizor numai din prezentarea sa online fara a avea alte detalii despre el, ci cautati produsele in librarii si mai ales cautati recomandari ale clientilor mai vechi cu care colaborarea a fost de succes. 

Abia dupa ce sunteti convinsi ca produsele sunt pe masura pretentiilor dumneavoastra, ca si calitate dar si ca pret, puteti face o comanda consistenta care sa asigure cele necesare biroului. Un bun indiciu ca firma cu care intentionati sa colaborati este una respectabila, este vechimea sa in bransa. Faptul ca o firma rezista foarte mult pe o piata atat de competitiva este un semn bun, care va poate creste increderea in respectivi si in produsele oferite. Consultand atenti oferta pietii puteti face o alegere corecta care apoi sa nu ridice probleme precum, fragilitatea hartiei folosite ce duce la blocarea sa in diverse aparate sau transparenta sa fapt ce nu va permite sa notati ceva fata verso, etc. Uneori poate diferenta de pret intre o astfel de firma de papetarie online si una necunoscuta exista, dar sfatul este sa alegeti intodeauna firma cu mai multe experienta si recomandari in detrimentul uneia fara un nume cunoscut pentru a beneficia in permanenta de siguranta din toate punctele de vedere.

Sonando Contigo


Scrisoarea ei. Sunt matelotul blestemat. Un lup-de-mare derbedeu. Betiv, suspect si mincionos. Cu trupul dezmembrat. Si sufletul intors pe dos. Geniala combinatie. Atunci cand focul meu interior ii dadea un sens. Tu nu ai sens fara mine. Nimic din ce-mi scrii patetic, dintre cearceafurile ei, nu imi clinteste vreun por. Nici macar ego-ul tau calcat in picioare si facut pres in fata mea nu ma clinteste. Ma dezamagesti cu fiecare cuvant de dupa adio. Nu ma infioara zambetul fals din poze triste. Nu ai nimic, fara mine. Nici farmec, nici sex appeal. Doar chef de sex! Azi e una din zilele in care sunt fericita, just because. A iesit si soarele, odata cu zambetul meu. Am pe birou un buchet frumos de flori, al caror miros mi-a adus aminte ca intotdeauna mi-au placut barbatii care emana mirosuri puternice. Miros de putere, bani, seductie si tabac. De erotism pasional, de Rolex, de tapiterie noua si muzica veche. "Sunt colectionar. Imi plac gândurile vechi, uzate, cu zimti rosi ca o moneda antica. Imi plac sentimentele vechi, parfumate si tari ca un vin de rasa. Îmi plac vorbele vechi, sonore ca o vioara ofilita". E timpul sa investesc in interiorul meu. O sa am grija pentru cine-mi deschid ochii, sufletul si picioarele. Si daca va trebui sa dau ceva jos, o sa fie hainele doar. 

Sa te dezbraci de haine e cel mai usor. Sa te dezbraci de temeri, indoieli, vise, sperante si carapacea proprie... asta inseamna sa stai dezbracat in fata cuiva. Dezbraca-ma! Visez la un orgasm mental. Dar la asta e cel mai greu de ajuns. Mi-e dor de un barbat care sa-mi excite neuronii, pana acolo incat sa-l las sa ma aibe in fiecare camara a sufletului meu. Pe fiecare treapta a scarii catre inima mea. De un barbat... "care imi limiteaza forta, care are pretentii imense de la mine, care nu se îndoieste de curajul sau duritatea mea, care nu ma crede naiva sau inocenta, care are curajul de a ma trata ca pe o femeie". Am citit pe undeva ca in fiecare femeie exista un lucru bun. Depinde de barbat cum stie sa-l introduca. Banuiesc ca si in fiecare barbat exista ceva bun. Depinde de femeie cum stie sa-l dezbrace. Hai gata cu sentimentele tavalite in noroi ieftin. Dezbracati-va de compromisuri si tavaliti bunul simt pe gresia rece a toaletei, in care ati intrat sa va spalati pe dinti dimineata. Ingenunchiati pudoarea si inghititi vorbele frumoase. Micsorati privirea blanda si soptiti la urechea celui care a pus de cafea: "Iubitule, dezbraca-te ca sa iti vad partea buna...".

Atractiile Romei


Gloriile Romei antice sunt usor accesibile pentru vizitatori. Cele mai multe situri vechi sunt în centrul istoric al Romei, astfel încât se pot vizita mai multe locuri într-o singură zi. Chiar dacă nu aveti timp pentru a vă uita în profunzime, unele din aceste locuri incredibile vă oferă o privire de ansamblu asupra istoriei Romei antice, chiar si mergând pe jos. În timpul anilor 1990 multe dintre aceste situri au fost renovate și actualizate, ceea ce le face mai usor de utilizat. Colosseum-ul, uneori scris "Coliseum", a fost construit între anii 70 și 82, în inima Romei. Acesta a fost numit Amphitheatrum Flavium sau Amfiteatrul Flavian, pentru că a fost construit de către împărați Flavieni, Vespasian si Titus. Unii spun că avea o capacitate de 87.000 de spectatori, dar mult mai probabil ea a fost de aproximativ 50.000, foarte monumental pentru acele vremuri. Există un lift în Colosseum pentru a permite celor cu o abilitate limitată de a merge pe scări să se bucure de Colosseum. 

În afara Colosseum-ului se găsesc fotografii bune cu oameni îmbrăcati precum gladiatorii în timpul orelor de vârf. Desigur, există o serie de furnizori de suveniruri. Panteon-ul original a fost un templu dreptunghiular construit de Marcus Agrippa Vipsanius, ginerele lui Augustus, primul împarat roman, ca parte a unui plan de reînnoire a districtului între anii 27 şi 25 î.Hr. Ceea ce turistii văd în fată în timp ce se relaxează în Piazza della Rotonda este radical diferit de templul original. Hadrian a reconstruit structura între anii 118 și 125. Pantheon-ul contine mormintele lui Rafael si ale mai multor regi italieni. Pantheon este un cuvânt grecesc care înseamnă "a-și onora toţi zeii". Forumul Roman este una dintre cele mai importante atractii din Roma. Dar acesta este un talmes-balmes de fragmente din marmură, arcuri de triumf, ruine ale unor temple, si alte elemente arhitecturale antice diverse din diferite perioade de timp. Click aici pentru cele mai bune oferte turistice din Italia.